7 Mart 2012 Çarşamba

Millet Alpinist GTX Dağ Botu

en soğuk şartlarda yapılan zorlu teknik tırmanışlarda inanılmaz konfor ve güvenle tırmanabileceğiniz mükemmel bir dağ botu.

önce teknik özelliklerinden başlayayım sonra da kullanıcı yorumlarıma geçerim.

tam sert tabanı (4/4) her türlü teknik krampon kullanımına izin veriyor.
yüksek bilek kesimi bileği çok iyi bir şekilde sararak kar, kaya etaplarında büyük kolaylık sağlıyor.
üst kısımda 2,8 mm kalınlığında suya karşı dayanıklı özel derisi haricinde kevlar ve pu malzeme kullanılmış. bu da ayakkabının güçlü olmasını sağlıyor.
gore-tex duratherm malzeme özellikle çok soğuk şartlarda su geçirmezlik ve nefes alabilme özelliğinin devam etmesini sağlıyor ayrıca termal özelliği sayesinde ayağın sıcak kalmasına yardımcı olur.
kullanılan 4/4'lük vibram taban botun aşınma sürecini nispeten uzatıyor.
ayakkabının tamamını çevreleyen çarşak bandı deri ve kumaş aşınmalarına karşı iyi bir koruma sağlıyor.
otomatik kramponla kullanılabilecek bir ayakkabı.

gelelim kullanıcı yorumlarıma;

bu botu 25-26.02.2012 tarihinde yaptığımı Ilgaz küçük hacet (2548m) zirve faaliyetinde kullandım. her ne kadar birkaç kez ev ortamında giymiş ve ayağımı alıştırmış olsamda dağ ortamı farklıydı bu yüzen biraz temkinli biraz da endişeliydim zira topuğumu vurma ihtmali yüksekti bu da faaliyetin sonu demekti. neyse ki korktuğum gibi olmadı ve bot sanki benimle birlikte 4-5. faaliyetteymiş gibi beni rahat ettirdi. (+ puan)

kış sebebiyle zeminde yer yer 2.5 hatta 3 metreye kadar varan kalınlıkta kar vardı. bu da faaliyetin tamamının kar içinde olması ve kaçınılmaz son olarak bir süre sonra ayaklarınızın üşümesi demekti. ki bu tecrübeyi daha önce diğer botlarda yaşadığım için yanıma fazladan 2 çift çorap almıştım ki üşümeye başladığımda hemen kuru çorap ile değiştirebileyim. ama gerek kalmadı. çoraplar terden dolayı ıslandı (sırılsıklam değil ama nemli) ama ayağım faaliyet boyunca hiç üşümedi. (+ puan)

2050gr'lik (çifti) ağırlığına rağmen çok daha hafif hissettirdiler. ayağımda bir çift demir botla yürüyormuşum hissiyatı hiçbir zaman olmadı. (bu arada faaliyet toplamda 12 saate yakın sürdü, botlarsa ayağımda ilk gün 3 ikinci gün 12 saat kaldı) (+puan)

yüksek bilekli olması bileği çok güzel destekliyor. bir ara acaba bu botlarda kayak yapabilir miyim diye ciddi ciddi düşündüm. elimden geldiğince beni rahatsız etmeyecek şekilde bağları sıkı bağladım. hem topuklarım olması gerektiği gibi hareket etti, hem de ayağım botun içinde cenderdeymiş gibi sıkışıp kalmadı. yüksek bilekli olması alırken "acaba rahatsız eder mi?" düşüncesini aklıma getirsede gerek evde gerekse dağda giydiğimde bu düşüncenin gereksiz olduğunu bana bir kez daha kanıtladı. (+ puan)

dilin üst kısmında velcro bant var bu da dilin istemsiz bir şekilde kaymasını önlüyor. (+ puan)

deri haricinde kullanılan kevlar ve pu bota hem dayanıklılık hem de görsel anlamda bir şıklık katmış. (+ puan)

kullanılan gore-tex duratherm teknolojisi ile bot hem nefes alabiliyor hem de ayağınız sıcak kalıyor (+ puan)

2 kg'lik ağırlıkları eksi puan olabilir ama kesinlikle gözardı edilebilir.

mağaza fiyatı 1200 tl. bu da eksi puan gibi gözükse de böyle bir bot için kesinlikle verilmeye değer bir para.

sonuç olarak millet yine yapmış yapacağını ve mükemmel bir bot dizayn etmiş. kullanan kişiye inanılmaz bir güven veriyor bu da tırmanışı çok zevkli hale getiriyor. tam anlamıyla evladiyelik. uzun süre kullanıma izin verecektir.

bir kaç tane de kullanıcı yorumu;

the north face untitled review

millet still is the expert for high altitudes. this shoe has to make no compromises. i used it quite a lot in the mont blanc area and kept me dry and welfare at the same time. besides the sole was very compatable with almost all kinds of crampons i checked. really, this is a masterpiece because in other shoes like salomons i always got blisters and my feet went over to the land of nod after a few hours.

kaseri alpinist boot

what can i say about these boots...?
warm, comfortable, waterproof, did i say comfortable? by far the best alpine boot i have used.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder